|
|
Lån  


 

Barnevogn

En barnevogn er et transportmiddel til babyer. De fleste barnevogne består af selve kassen, en mindre, løs lift samt et understel. Delene kan typisk skilles fra hinanden og understellet foldes sammen, så barnevognen nemmere kan transporteres i en bil.
En barnevogn er en vogn, for det meste med 4 hjul, til transport af babyer og børn, der ikke har lært at gå, eller ikke kan gå særligt meget.

Barnevogne kan fås med mere eller mindre udstyr, med luftfyldte gummihjul, indkøbsnet, regnslag, insektnet, pusletaske osv.

Barnevogne skal leve op til en europæisk standard fra 2003 kaldet DS/EN 1888. Den skal sikre, at der ikke kan ske ulykker. Vognen skal f.eks. være udstyret med bremser, og den må ikke kunne tippe eller klappe sammen, når barnet er i den. Der må ikke være steder, hvor barnet kan få hovedet eller fingrene i klemme, og der må ikke være lange stropper, der kan kvæle barnet eller små løsdele, der kan gå af, så barnet kan sluge dem. Når barnet bliver stort nok til, at det kan sætte sig op, kan der i de fleste barnevogne monteres en sele, der kan sikre, at barnet ikke falder ud.
Information på sider:

Babytøj - Trlegetj - Babylegetøj - Netbutikker - Babylegetj - Børnebøger - Børnetøj - Legetøj - Babyting - Du er her: Babyting - Babyting -