|
|
Lån  


 

Gode råd børnesko

Når din baby begynder gå og rejse sig ved møblerne, skal du sørge for at strømperne er skridsikre, dvs der skal være små gummidutter under fodsålen. Hvis dit barn altid hiver sokkerne af, eller er der fodkoldt hjemme hos jer, så giv babyen den lille bløde læder sutsko på.

Først når dit barn kan gå udenfor har det brug for rigtigt fodtøj, når det kan gå udendørs. Når du skal købe sko til dit barn skal det altid købes ca. 11/2 cm større end barnets fod, så der er rigelig plads til at glide lidt frem og til at vokse i. En god hovedregel er at så længe barnet ikke selv kan tage skoen af og på, skal du vælge en sko/støvlet med snører i. Så snart dit barn kan hjælpe med at tage skoen på, kan du vælge en sko med velcrolukning istedet.

Vælg altid støvler og sko, hvor der er rigelig plads til tæerne, og tænk ikke kun på længde og bredde, men også i højden på skosnuden. Skoen skal sidde godt fast på foden, og i de første år skal du kunne bøje sålen.

Du må aldrig lade dit barn arve sko fra et andet barn da skoenr har formet sig efter det andet barns fod.

Dit barns fod vokser således:

1-2 års alderen vokser barnets fod med ca. 2 cm årligt.
2-3 års alderen vokser barnets fod med ca. 11/2 cm årligt.
I 3-11 års alderen vokser barnets fod med ca. 1 cm årligt.
Information på sider:

Babyting - Trlegetj - Børnebøger - Babylegetj - Babylegetøj - Netbutikker - Børnetøj - Legetøj - Babytøj - Du er her: Babyting - Babyting -